fbpx

Intrebari frecvente

Atat barbatii, cat si femeile pot beneficia de implant de par! Exista o multitudine de tehnici pentru rezolvarea calvitiei dar toate folosesc parul tau existent. Important este ca chirurgul sa gaseasca modalitatile de a-l folosi cel mai eficient. Nu orice pierdere a parului se poate rezolva prin transplant de par si de aceea este esential sa existe un diagnostic exact bazat pe anamneza, examene clinice si de laborator. Interventia nu este recomandata la pacientii cu lupus eritematos, lichen plan, foliculite sau sclerodermii. De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita tendintei de formare de cicatrice cheloide sau unor boli ale sangelui.

Candidatii transplantului trebuie sa aiba zone donatoare sanatoase la spate si in lateral.

Nu exista operatie care sa nu implice un risc. De obicei transplantul de par este o interventie chirurgicala sigura daca este efectuata de un profesionist. Totusi, fiecare pacient reactioneaza individual, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Ca si complicatii, pot aparea infectia, sangerari excesive, latirea cicatricelor. De asemenea, exista riscul ca grefa sa nu prinda. Cand pierderea parului progreseaza dupa operatie, poate aparea un aspect nenatural de „petice”, daca parul transplantat (care de regula nu cade) se afla langa zone care continua sa se rareasca.

  • in dimineata operatiei, evitati consumul de cafeina si va rugam sa mancati fara sare;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
  • daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;
  • evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie;
  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;
  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

In functie de complexitatea cazului si de numarul de grefe necesare pentru a fi extrase si transplantate, procedura poate dura intre 6 si 10 ore in cazul implantului de par pentru scalp sau barba si intre 3 si 4 ore pentru implantul de sprancene.

Femeile pot face transplant de par, la fel ca si barbatii, in anumite conditii. Implantul de par la femei se poate realiza printr-o sesiune no shave, fara ca pacienta sa fie tunsa scurt sau zero. Afla si tu daca esti candidata ideala pentru un transplant de par completand formularul de consultatie gratuita online!

In general, in cazul femeilor se poate realiza transplantul de par printr-o sesiune no shave, fara ca pacienta sa fie tunsa sau rasa in cap. In cazul barbatilor se recomanda metoda clasica care presupunea tunderea parului, pentru a avea cele mai bune rezultate. Totusi, in situatii mai rare, se poate realiza o astfel de interventie si la barbati. Afla si tu daca poti beneficia de un implant de par fara tuns sau ras in cap completand formularul de consultatie gratuita online!

Raspunsul este DA! In cadrul clincii noastre, pe langa transplantul de par pe scalp, realizam atat implant de barba, cat si implant de sprancene. Firele de par sunt prelevate din anumite zone ale scalpului pacientului si transplantate in zonele unde dorim sa realizam o corectie sau indesire a parului.

Pretul implantului de par difera de la pacient la pacient, in functie de complexitatea cazului si numarul de grefe necesare pentru a fi transplantate. Pentru o estimare cost va rugam sa completati formularul de consultatie online. Vom reveni cu un raspuns in maxim 48 de ore.

Română
 
Sunați-ne +40 720 254 368 Whatsapp        CONSULTAŢII GRATUITE  POZE REZULTATE
« Din 2009, peste 5500 de pacienţi fericiţi! »